"Šta je trebalo? Da šaljem policiju da tuče ljude?"

Beograd -- Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je otkazivanje rukometne utakmice juniorki Srbije i tzv. Kosova u interesu bezbednosti Srbije koja ne želi sukobe.

Izvor: Tanjug
Podeli
screenshot
screenshot

"U interesu naše države, bezbednosti i stabilnosti naše zemlje je da ne dozvolimo bilo kakvu situaciju u kojoj bi se sukobljavali sa svojim narodom, pogotovo ne oko teme oko koje imamo isto mišljenje sa našim narodom", rekao je Stefanović za Pink.

Objasnio je da ovde nije reč o dve ili tri navijačke grupe, već da se ceo narod protivi tome.

"Šta je bilo alternativa? Da pošaljem policiju da tuče te ljude koji dođu tamo zbog toga da bi igrali nekakvu utakmicu sa Kosovom koje ne priznajemo. Kosovo je sastavni deo naše zemlje. Da igramo utakmicu kojom bismo na jedan grub način pogazili dostojanstvo i suverenitet naše zemlje?", zapitao je Stefanović.

"Apsolutno ne i apsolutno je bilo nemoguće da se takva utakmica održi. Nećemo da tučemo svoje ljude, nećemo da ulazimo u sukob i izazivamo haos zbog nečega što je zaista i u svakom smislu problematično u političkom pogledu i u pogledu očuvanja našeg integriteta", naglasio je on.

Stefanović je rekao da naš narod ne želi ovakvu utakmicu, za šta smatra da je potpuno normalno i zbog toga je utakmica zabranjena.

Da podsetimo, u Kovilovu, gde je trebalo da bude održana utakmica, ceo dan su prisutne jake policijske snage i policija nije dozvoljavala prilaz centru ni u jednom pravcu.

Inače, Evropska rukometna federacija (EHF) suspendovala je Rukometni savez Srbije i izbacila juniorke iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 280 idi na stranu