Kancelarija za KiM: Hapšenje po političkom diktatu

Pravosudni organi i policija na Kosovu i Metohiji na administrativnom prelazu Brnjak lišili su slobode D.T. za kojim je bila raspisana tajna poternica.

Izvor: Tanjug
Podeli

To su saopštili iz Kancelarije za KiM i ocenili da je hapšenje odrađeno "po političkom diktatu".

"Time je D.T, posle Bogdana Mitrovića i Milanke Terzić, postao najnovija žrtva sistema čiji je zadatak sprovođenje kampanje zastrašivanja srpskog naroda i stvaranje atmosfere nespokojstva u našoj južnoj pokrajini", kažu iz Kancelarije.

D.T. se, prema navodima u saopštenju, do sada neometano kretao po Kosovu i Metohiji i "ništa nije ukazivalo na to da se protiv njega vodi nekakav postupak, što je bio slučaj i kod nekih ranijih privođenja osumnjičenih za ratne zločine".

"Hapšenje ljudi na osnovu nepouzdanih svedočenja i tajnih optužnica i poternica jeste u funkciji pokušaja stvaranja veštačkog balansa u procesuiranju ratnih zločina uoči početka rada specijalnog suda za zločine takozvane OVK, što je nedopustivo i sa pravnog i sa moralnog stanovišta", ocenjuje se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM ocenjuju da rezultat "takvih hajki" na ljude ne može biti pomirenje, već samo produbljivanje srpsko-albanskog nepoverenja na Kosovu i Metohiji, i zbog toga apeluju međunarodne organizacije i institucije da se angažuju u ovim predmetima i spreče nove slučajeve zloupotrebe policije i pravosuđa u progonu Srba.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da pomenute žrtve političkog i antipravnog progona budu puštene na slobodu, a "u međuvremenu" su, kako navode, obezbedili advokata i sredstva za pravno zastupanje D.T. , navodi se u saopstenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu