Dodik: Za srpski narod Mladić je heroj i patriota

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je za srpski narod general Ratko Mladić istinski heroj i patriota.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA / Georg Hochmuth
Foto: EPA / Georg Hochmuth

On je istakao i da presuda Haškog suda Mladiću, u uslovima nejednakog tretmana i selektivne pravde ovog tribunala, ne predstavlja iznenađenje.

Predsednik Srpske je rekao da presuda generalu Mladiću nije presuda srpskom narodu, te da u Republici Srpskoj niko ne veruje da je general kriv.

"Ovo nije presuda ni Republici Srpskoj, ni srpskom narodu, ni srpskoj vojsci. Ovo je pokušaj udara na slobodu čitavog jednog naroda", naglasio je Dodik.

On je istakao da je odnos Haškog suda prema Srbima nepravedan, da je struka u Hagu potpuno poražena i da je Hag onemogućio pomirenje u BiH.

"Iz udžbenika treba izbaciti sve o nepravednom Haškom tribunalu", rekao je Dodik, dodavši da je današnjom presudom i dosadašnjim odnosom Haškog tribunala prema Srbima zadat udarac, pre svega, Bosni i Hercegovini.

Dodik je rekao da će istorija jednog dana potvrditi da je Haški tribunal osnovan isključivo da sudi Srbima i sa namerom da ih satanizuje.

"Moramo se okupiti oko naših vrednosti, oko naše Republike Srpske, a general ostaje legenda srpskog naroda. Treba da se okupimo i oko njegove porodice, da im pomognemo u ovim trenucima i da zajedno prebrodimo ovo teško vreme", naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu