Vučić:Prisajedinjenje Vojvodine najvažniji datum za Srbiju

Novi Sad -- Nema značajnijeg i važnijeg dana od onog kad je Vojvodina prisajedinjena Srbiji, poručio je u Novom Sadu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je, govoreći u tom događaju, o čemu je razgovarao s rukovodstvom Pokrajine, rekao da ćemo stogodišnjicu tog datuma slaviti naredne godine dostojanstveno i svečano, a da će centralna proslava biti u Beogradu.

"I na taj način ćemo pokazati da za Srbiju nema značajnijeg događaja od onog kada je Velika skupština odlučila da se Vojvodina prisajedini Srbiji", rekao je Vučić.

Pokazaćemo time, dodao je, koliko naše zajedništvo ne može ničim da se sruši i koliko poštujemo i volimo sve one koji žive u višenacionalnoj Vojvodini, "koji žive u miru i ovu zemlju doživljavaju kao domovinu".

"A oni koji su pokušali da sruše ovu zemlju, koji su palili gradove i zgrade, time su", poručio je, "uspeli samo jedno - da mi postanemo čvršći i otporniji i da više nego ikada volimo slobodu i nezavisnost Srbije.

"Pa i danas, građani Srbije, živite podignute glave, živite slobodno u nezavisnoj suverenoj Srbiji, koja nikome i nikada neće dozvoliti da bude ponižena. Obezbediće sebe i zaštititi svoju budućnost", poručio je građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 222 idi na stranu