Vučić: Do incidenta došlo zbog uzavrelih strasti

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vucič rekao je da je državna zastava svetinja, a da je do incidenta ispred Haškog tribunala došlo zbog uzavrelih strasti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

"Za nas je zastava svetinja, ali da verujem da su pred sudom bili članovi porodica žrtava, ali i Mladićeve porodice, te da su verovatno strasti bile uzavrele, što je dovelo do incidenta", rekao je Vučić upitan da prokomentariše incident ispred zgrade suda u Hagu, gde su žene iz Srebrenice "napale" muškarca koji je došao sa srpskom zastavom pred izricanje presude Ratku Mladiću.

Pred početak izricanja prvostepene ispred suda je došlo do incidenta između muškarca koji je držao srpsku zastavu i članova Udruženja BiH.

Kako je prenela N1 televizija, Bakira Hasečić, predsednica Udruženja "Žena-žrtva rata", pokušala je da otme zastavu nepoznatom muškarcu.

Mladić, čije ime nije saopšteno, u početku nije hteo da odgovori na pitanja novinara i okupljenih zašto je ovde i odakle dolazi, a tokom incidenta više puta je ponovio "Pustite moju zastavu" i "Vi smete da stojite, ja ne smem..."

On je na kraju ipak odgovorio novinarima: "Ništa pogrešno nisam uradio, ja sam došao ovde da dam podršku Ratku Mladiću, njihovo je da pokažu svoje, mogu i ja moje".

Intervenisala je policija, koja je smirila situaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 222 idi na stranu