Obradović: Reagujemo jer nam otimaju vreme za obrazlaganje

Lider pokreta Dveri Boško Obradović negodovao je jer je opoziciji onemogućeno da predloži dopune dnevnog reda nove sednice, koja je zakazana za sutra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na konferenciji za novinare, Obradović je naveo da je nova sednica zakazana danas u minut do 10 sati, te da poslanici opozicije nisu imali vremena da podnesu svoje predloge za dopunu tačaka.

Obradović kaže da su poslanici u e-parlamentu mogli tek u 10.22 sata da vide da je nova sednica zakazana za sutra, što je manje od 24 časa pre njenog održavanja, a to je rok da opozicija dostavi svoje predloge.

Ocenio je da je takav način zakazivanja sednice najnoviji u nizu skandala vladajuće koalicije, te da predsednica parlamenta Maja Gojković “bahatošću” onemogućava opoziciju da dostavi svoje predloge.

Time se direktno krši pravo opozicije, smatra lider Dveri i dodaje da do sada nijedan od blizu 150 predloga opozicije za dopunu dnevnog reda za više od godinu dana nije usvojen.

Obradović navodi da se time opoziciji “otima” više od sedam sati za obrazlaganje dopune dnevnog reda sednica, ocenjujući da je reč o političkom nasilju.

“To je razlog zbog čega Dveri i drugi poslanici opozicije reaguju protiv predsedavajućeg Narodne skupštine, protiv takve bahatosti i protiv takvog političkog nasilja i bezbobrazluka. Nadam se da građani koji ovo gledaju sada shvataju zašto smo mi toliko borbeni ove vlasti, jer nas oni gaze, maltretiraju, ponižavaju…”, rekao je Obradović.

Za sutra je zakazana nova sednica parlamenta na čijem dnevnom redu je potvrđivanje četiri ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 222 idi na stranu