Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Libana

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Libana Tufika Žabera.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, Dragan Kujundžić
Tanjug, Dragan Kujundžić

Vučić i Žaber su konstatovali da su bilateralni odnosi dobri i bez otvorenih pitanja, ali da treba iskoristiti više mogućnosti za privrednu saradnju.

Ambasador Žaber je rekao da Liban snažno ostaje uz Srbiju kada je reč o Kosovu, poštujući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, saopštilo je Predsedništvo.

Žaber je zahvalio Vučiću na dobrom prijemu u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo što je tokom njegovog diplomatskog mandata zaključeno sedam međudržavnih sporazuma, koji doprinose približavanju Srbije i Libana, i stvaranju uslova za veću saradnju.

Predsednik Vučić zahvalio je ambasadoru Žaberu na doprinosu razvoju saradnje dveju zemalja i čestitao mu ;Dan nezavisnosti, koji Liban danas obeležava.

Vučić je zahvalio na čvrstom libanskom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci Libana u međunarodnim organizacijama, koja se pokazala i prilikom glasanja protiv prijema Kosova u UNESKO.

U saopštenju je navedeno da su predsednik Vučić i ambasador Žaber konstatovali da su bilateralni odnosi dobri i bez otvorenih pitanja, ali da politički dijalog treba učiniti učestalijim i iskoristiti više mogućnosti za privrednu saradnju.

Predsednik Vučić je rekao i da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos mirovnim misijama UN u Libanu UNIFIL, u kojoj učestvuje bezmalo 180 pripadnika Vojske Srbije i UNTSO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 222 idi na stranu