"Političko zastrašivanje, ako ne rasvetle slučaj..."

Nova stranka negodovala je zbog upada nepoznatih osoba u kuću predsednice Opštinskog odbora te stranke u Pećincima Jelene Grujić Ristić.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nova stranka tvrdi da je reč o političkom zastrašivanju.

Predsedik Nove stranke Zoran Živković je, na konferenciji za novinare, najavio da Nova stranka neće učestvovati na lokalnim izborima 24. decembra u Pećincima ako nadležni organi do početka tog meseca ne rasvetle slučaj.

"Konstatovaće da nema minimalnih uslova za to. I pozivamo da na tom mestu i na primeru Pećinaca, ali ne i na bojkot beogradskih izbora ili izbora za parlament Srbije - što Vučić jedva čeka, pokažemo da kriminalcima ne treba da damo legitimitet", rekao je Živković.

On je istakao da Nova stranka u Beogradu i srpskom parlamentu mora da se brani i pozvao opoziciju da "pruži otpor" građanski i zakonom dozvoljenim sredstvima.

Živković je, takođe, zatražio od nadležnih organa da Grujićeva i njena porodica do večeras dobiju policijsku zaštitu.

Ona je rekla da je kada se vraćala kući sa mužem i detetom videla lopove koji izlaze iz njene kuće, od kojih je jedan uperio pištolj u njenog supruga.

Navela je da su obavesitli policiju koja je konstatovala da ništa tom prilikom nije ukradeno, kao i da se ne oseća bezbedno i dodala da je i ranije dobijala pretnje od aktivista SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 222 idi na stranu