Đurić: Nas Srba je suviše malo, a dolaze prelomna vremena

Zvečan -- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je sugrađanima u južnoj pokrajini da dolaze prelomna vremena.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je dodao da se na lokalnim izborima u nedelju mora osigurati da se na svim nivoima vlasti očuva organska veza kosmetskih Srba sa njihovom državom Srbijom.

U nedelju svi treba da imamo u vidu da su pred nama prelomni meseci i da ne možemo da dozvolimo da država Srbija nema punu i potpunu političku kontrolu i uticaj u većinski srpskim sredinama”, rekao je Đurić u intervjuu televiziji “Most” iz Zvečana.

Prema njegovim rečima, od rezultata predstojećih izbora zavisi institucionalno prisustvo Srbije na Kosovu i Metohiji, ali i snaga buduće pregovaračke pozicije Srbije.

Neka se dele neki drugi, mi nećemo. Neka se takmiče između sebe predstavnici prištinskih partija, nas Srba je suviše malo i suviše prelomna vremena stoje pred nama da bismo mogli da dopustimo bilo šta osim da budemo u tesnoj organskoj vezi sa državom Srbijom”, rekao je Đurić.

Zato je, kako je objasnio, Srbija i započela svoj politički projekat koji se zove Srpska lista, međutim, kako je upozorio, i neke druge liste i partije koje će učestvovati na izborima u većinski srpskim sredinama osnovane su kao projekti nekih drugih država.

“Nećemo dozvoliti da nas prevare i ubede da nam je u interesu da radimo za neke druge narode i neke druge države a ne za svoju državu. Tu vrstu pogrešne računice demantovali smo kao narod na izborima u junu i demantovaćemo svaki put. Svaki put ćemo da se okupimo oko Srpske liste ili onoga kako se u tom trenutku zove projekat države Srbije”, poručio je Đurić.

Srbi niti mogu niti žele bez države Srbije, i to se, uveren je Đurić, ni u nedelju neće promeniti.

Ovde gde se borimo za naš opstanak, jedina naša partija je država Srbija, odnosno u ovom slučaju sada Srpska lista, kao projekat koji je država Srbija napravila da bi Srbi bili jaki”, istakao je Đurić, dodavši da je političko jedinstvo jedini moguć odgovor srpskog naroda na izazove koji se pred njega stavljaju.

"Svi vrlo dobro znamo da ovde na KiM ne bismo opstali da nije podrške ljubavi i posvećenosti države Srbije, i ta posvećenost će se nastaviti, to niko ne može da prekine. Nijedan pokušaj Prištine da instalira svoje političke pošlušnike, ljude kojima ona upravlja, kako bi oslabila državu Srbiju, neće uspeti”, uveren je Đurić.

“Naše institucije su ovde čvrsto u srpskim rukama, i zato je 22. oktobar važan. Važno je da tako ostane, važno je da sve institucije u kojima Srbi čine većinu ostanu u srpskim rukama i direktno i indirektno u rukama Srbije. Tu se lomi naša budućnost. Od toga zavisi da li ćemo u budućnosti biti bliži Prištini ili bliži Beogradu, a od toga zavisi, i to ovde svi dobro znaju, hoćemo li sačuvati naše zavičaje”, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, 22. oktobar mora da bude dan srpske sloge, jedinstva i pobede, i prilika da srpski narod na KiM pokaže Prištini i međunarodnoj zajednici svoju snagu.

“Snagu pokazujemo kroz slogu i jedinstvo i poručujemo: nećete nas prevariti i podeliti. Mi Srbi na KiM gledamo ka državi Srbiji i Beogradu, a na ovim izborima projekat države Srbije zove se Srpska lista”, poručio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu