"Video nadzor ne može da zameni policajce u školama"

Nezavisni policijski sindikat Srbije navodi da je vršnjačko nasilje raste među školarcima i da ne sme dozvoliti da se školski policajci zamenjuju video nadzorom

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

"Prema statistici, u školama gde postoji školski policajac postoji smanjen broj incidenata. Iz tog razloga, pored video nadzora koji je najavljen i već uveden u neke škole, jako je važna i prisutnost školskog policajca kako bi se pravovremeno reagovalo", navodi NPSS povodom dva nova napada na učenike u školi OŠ "Ivan Gundulić" i Tehničkoj školi u Mladenovcu.

Sindikat ocenjuje da veliki problem postoji i zbog toga što jedan školski policajac obezbeđuje dve do tri škole, koje su često prilično udaljene jedna od druge.

NPSS dodaje da je Mladenovc najbolji primer za njihove tvrdnje, jer je tu već ranije bilo sličnih incidenata.

Juče je pretučen učenik OŠ "Ivan Gundulić" u Beogradu, kada su ga napala dvojica maloletnika na velikom odmoru da bi mu otela džeparac. Dečaka su odbranili prolaznici. U Tehničkoj školi u Mladenovcu učenik pod dejstvom alkohola napao je prvo profesora, a zatim je pokušao da napadne i školskog policajca koji je intervenisao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu