Ko je dama koja namerava da krene na Putina?

Njujork -- Poznata televizijska novinarka Ksenija Sobčak, čiji otac je bio blizak saradnik Vladimira Putina, namerava da se kandiduje na predsedničkim izborima u Rusiji.

Izvor: B92, "Njujork tajms"
Podeli
Getty images
Getty images

Kako piše “Njujork tajms” 35-godišnja novinarka je nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima koji se održavaju u martu 2018, objavila na svom Jutjub kanalu. Ona je tim povodom objavila i pismo u ekonomskom listu “Vedomosti”.

Ona je sebe opisala kao kandidata svih onih koji odbijaju status qvo, neko ko bi uneo borbenost u kampanju i izazvao umorne starije kandidate iz već etabliranih parija, koji su tu godinama.

Ona je potencijalnim biračima poručila da “misle Sobčak” ukoliko bi nešto da učine i ako im je dosta svega, a nemaju svog kandidata.

“Njujork tajms” navodi i da je ona ćerka nekadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga, Anatolija Sobčaka, koji je bio Putinov mentor godinama i koji je umro 2000.

Međutim, “Njujork tajms” navodi i da će kandidatura Sobčakove dodatno raslojiti iaonako slabu opoziciju, uz podsećanje da glavni ruski opozicionar Aleksej Navaljni neće moći da se kandiduje jer mu je to sud zabranio, zbog postupka koji se protiv njega vodi, a koji on smatra politički motivisanim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 566 idi na stranu