Da li se Đilas ovim intervjuom zapravo kandidovao?

Beograd -- Dragan Đilas u ekskluzivnom intervjuu za Nedeljnik govori zašto priče o njegovoj kandidaturi izazivaju toliko pažnje.

Izvor: Nedeljnik
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

"Odlučio sam da koliko mogu pomognem da se propadanje Beograda zaustavi. Najveći uticaj na to kako ću se angažovati imaju moji sugrađani, koji mi svakog dana prilaze na ulici sa željom da mi nešto poruče", rekao je nekadašnji gradonačelnik Beograda i predsednik DS Dragan Đilas u intervjuu za Nedeljnik.

Od kada je sišao sa čela Demokratske stranke 2014. godine, Dragan Đilas nije davao političke izjave. Posle više od tri godine, pristao je da u intervjuu za Nedeljnik govori o svemu što se dešavalo u glavnom gradu od njegove smene, o saradnji sa opozicijom, pa i o napisima o evetualnoj kandidaturi za gradonačelnika.

"U svakom slučaju, i ako jesam i ako nisam kandidat za gradonačelnika, mogu da govorim šta mislim da treba da se radi u Beogradu. Kao što sam napisao šta mislim da treba da radimo u srpskoj ekonomiji", rekao je Đilas.

Đilas je naveo da ne može da podržava "one koji su vodeći Beograd od njega napravili nebezbedan grad u kome su kriminalci gospodari života i smrti".

"Ne podržavam one koji hoće da potroše stotine miliona i milijarde para građana na projekte poput metroa koji vodi 'iz nigde u nigde', grada na vodi koji je trebalo već da bude gotov, a u kome osim kafane i šetališta nema ničega... Ne podržavam one koji su zaustavili gradnju vrtića i škola i zamenili je gradnjom šoping-centara, one koji su ukinuli besplatne udžbenike, pomoć penzionerima, zaustavili projekat izgradnje centra za autističnu decu u Denkovoj bašti", rekao je između ostalog Đilas.

On se zalaže za jednu opozicionu kolonu, i kaže da će "Beograđani surovo kazniti one kojima je interes stranke i broj odborničkih mesta važniji nego da Beograd krene u drugom smeru".

"Treba da se udruže svi koji ni pod kakvim uslovima ne bi ušli u koaliciju sa SNS-om", kaže on.

Đilas je u intervjuu za Nedeljnik govori i o pretnjama hapšenjem ako se kandiduje, zašto opozicija treba da ide u jednoj koloni, o razgovorima sa Sašom Jankovićem, odnosu prema DS, zašto je sve ovo vreme ćutao, zašto se kao predsednik KSS zahvalio Vučiću, o Dušanu Dudi Ivkoviću, o Mostu na Adi, kranovima u Beogradu nekad i sad, Savamali, Beogradu na vodi...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu