Advokati Todorića najavili žalbu

Zagreb -- Advokati Ivice Todorića najavili su u sredu uveče žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

"Nama je drago da su svi pušteni, a mi možemo nastaviti svoj posao", kratko je prokomentarisala Todorićeva advokatica Jadranka Sloković.

Njen saradnik Čedo Prodanović dodao je da će Todorićeva odbrana preduzeti sve radnje koje su im na raspolaganju, prenosi Hina.

Žalbu na odluku istražnog sudije Zorana Luburića, koji je oslobodio sve osim Todorića, najavilo je i tužilaštvo. Zagrebačka županijska državna braniteljka Sani Ljubičić kazala je da Todorića i ostale sumnjiče za sticanje koristi od preko milijardu kuna, a najavila je da će "kada se ostvare uslovi" zatražiti i blokadu imovine.

U istrazi bi trebalo biti ispitano 60-ak svedoka, a upravo zbog mogućeg uticaja na njih tužilaštvo je za sve osumnjičene zatražilo istražni zatvor.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedeljak uhapšeni članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili koja je radila revizorske izvštaje za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više krivičnih dela protiv privrede i kaznena đela falsifikovanja, odnosno za zloupotrebe u privrednom poslovanju, falsifikovanje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga,navodi Hina.

Todorić je, pak, na svom blogu hapšenja nazvao političkom predstavom za javnost u kojoj je uhapšeno 12 vrhunskih privrednika. Za njih je rekao da ništa nisu krivi te poručio da je isključivo na njemu odgovornost ako ona postoji, a on je siguran da je nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu