Pretučena policajka u Novom Sadu, zadržana u bolnici

Novi Sad -- Na Železničkoj stanici u Novom Sadu pretučena je pripadnica Ministarstva unutrašnjih poslova, saznaje B92.net.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Freeimages
Foto: Freeimages

Kako saznaje naša dopisnica iz Novog Sada Sanja Ignjatović Eker, napadači su privedeni.

Kako saznajemo, policajka je šetala između Autobuske i Železničke stanice, kada su je napali i pretukli. Policajka je došla po prijavi građana da se jedan muškarac tetura po trotoaru kod hotela Novi Sad. Ona je po prijavi prva stigla, ali ju je muškarac odmah udario u glavu pesnicom.

Policajka je od siline udarca pala u nesvest.

Policija je odmah privela napadača i on je u pritvoru.

Zbog osnovane sumnje da je napao službeno lice u obavljanju dužnosti uhapšen je K. P. (25) sa područja Vrbasa, saopštila je Policijska uprava Novi Sad.

U pitanju je policijska službenica M. M. (40) iz Novog Sada i ona je zadobila teške telesne povrede nosa, te zbog toga zadržana na ORL klinici.

Njeno stanje je stabilno, a K. P. je određeno zadržavanje do 48 sati.

Ove informacije za B92.net potvrdili su i u strukovnom udruženju policije iz Novog Sada.

Stefanović osudio napad: Umesto nje je to mogao da bude bilo koji drugi građanin

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio današnji napad na policijsku službenicu u Novom Sadu.

"Naoštrije osuđujem današnji napad na policijsku službenicu Mariju Marinković u Novom Sadu i očekujem da kao društvo i država pošaljemo snažnu poruku da su napadi na policajce koji se bore da bi Srbija bila bezbedna potpuno nedopustivi", istakao je Stefanović.

Ministar je objasnio da je Marija Marinković napadnuta dok je obavljala svoju pozorničku dužnost, kada je na poziv građana koji su prijavili da ih maltretira jedan muškarac, došla na lice mesta, gde ju je ta osoba udarila dva puta u glavu i nanela joj teške telesne povrede, nakon čega se udaljila.

Stefanović je istakao da je, brzom reakcijom i intervencijom drugih kolega iz Ministarstva unutrašnjih poslova, počinilac priveden i predat nadležnom tužiocu, a Marinkovićeva prevezena u Klinički centar Vojvodine.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova pruža punu podršku Mariji Marinković koja je zadobila teške telesne povrede i traži oštru i snažnu reakciju pravosudnih organa koji moraju da pošalju poruku da su napadi na policajce nešto što naše društvo ne toleriše", naglasio je Stefanović.

Ministar je istakao da država mora da zaštiti majku, ženu, policijsku službenicu koja je rizikovala svoj život da bi građani bili bezbedni i zaštićeni.

"Umesto nje danas je to mogao da bude bilo koji drugi građanin", rekao je Stefanović koji je pohvalio policajce na brzom i efikasnom reagovanju i privođenju počinioca.

"Srbija mora da pruži jasnu i odlučnu podršku policajcima. Svima onima koji misle da mogu bahato da se ponašaju na ulicama Srbije moramo da pokažemo da to ne mogu da čine", rekao je Stefanović.

Ministar je zahvalio svima koji su pružili podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova i povređenoj policajki.

"Ta vrsta saradnje društva, građana i policije je dobra i pokazuje da hoćemo kao zemlja da budemo što bezbedniji. Naša je obaveza da kao društvo pošaljemo jasnu poruku svim izgrednicima i kriminalcima da neće moći da se ponašaju kako žele na ulicama Srbije", zaključio je Stefanović.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Milorad Šušnjić obišli su u Kliničkom centru Vojvodine teško povređenu policijsku službenicu Mariju Marinkoviću, koju je danas prilikom obavljanja dužnosti pretukao K.P. (25).

"Današnji napad na policijsku službenicu Mariju Marinković u Novom Sadu užasan je primer još jednog u nizu napada na policajce, i to na dužnosti, koji časno i profesionalno obavljaju svoj posao i štite sve građane Srbije" rekla je Hrkalović, saopšteno je iz MUP-a.

Ona je istakla da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi građani bili bezbedni i da su neretko i sami meta napada raznih lica iz kriminogene sredine.

"Svaki napad na policijskog službenika zaslužuje najoštriju osudu, da ne govorim o tome da je ovde reč o brutalnom prebijanju jedne žene, i to u uniformi. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nebrojeno puta je naglasio da će MUP i on kao ministar zaštititi svakog policijskog službenika i da neće dozvoliti njihovo ugrožavanje i ponižavanje" navela je Hrkalović, navodi se u saopštenju.

Ona je napomenula da se ministar Stefanović svakog dana tokom svog mandata borio, da se bori i da će se boriti za poboljšanje uslova rada svih policijskih službenika, posebno žena.

"Oni koji štite sve građane Srbije moraju i sami biti maksimalno zaštićeni. Ministarstvo unutrašnjih poslova pružiće Mariji Marinković punu podršku kako bi se oporavila od teških povreda koje je zadobila štiteći građane od nasilnika, ali očekujemo i najoštriji odgovor države i pravosudnih organa na ovaj događaj" poručila je Hrkalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu