Vučić: Videćete sutra, niko nema snagu kakvu ima Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će građani sutra biti u mogućnosti da vide Vojsku Srbije drugačiju od one koju su viđali ranije.

Izvor: B92, Prva
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

On je na aerodromu u Batajnici, gde su u toku pripreme za sutrašnju vojnu paradu “Sloboda 2017“, naveo da ako se građani Srbije sete aeromitinga iz 2013. videće da je “ovo danas drugačije“.

“Mi od devedesetih nismo imali ovoliko migova 29. Mig 29 i mig 21 nisu za poređenje, to su dve klase, kao kad igraju Barselona i bilo koji naš domaći klub. Sad smo razgovarali i o kupovini još helikoptera. Jačamo odrambenu moć, vatrenu moć naše armije. Kada čuvate vojnu neutralnost i slobodu zemlje, onda morate da budete snažni. Snažna armija je i zadovoljan vojnik. Znam da su ti ljudi imali težak period. Nedostaju nam puške, mitraljezi, ali videćete savremenog vojnika u potpunosti opremljenog najboljim pancirima, imaju više pari čizama“, rekao je predsednik za Prvu TV.

Naveo je da kada bi se pravila ocena od pre šest meseci i danas Vojska Srbije bi na listi bila bolja za nekih desetak mesta.

“Nijedna zemlja regiona nema snagu koliku ima Srbija, niko nema migove 29 više od jednog, a mi ih imamo deset. Mi se merimo sa mnogo modernijim zemljama koje su mnogo bogatije“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu