Zemun: Roditelji dežuraju kada deca izlaze iz škole

"Obasuo ju je komplimentima, rekao da ima devojku koja isto ima 13 godina. Srećom, devojčica mu je pobegla“, kažu roditelji đaka OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu.

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

To se dogodilo pre desetak dana, a od tada udruženi roditelji, nastavnici i policija motre na park kod škole kojim dece prolaze.

"Učenica je oko 20 sati išla kroz park kod škole ka stanici, kada je čovek, za kog kaže da je srednjih godina, počeo da je prati i da joj svašta govori. U kratkom roku obavešteni su i zaposleni i roditelji, kao i policija, koja je pojačala nadzor oko škole", rekla je za "Blic" v. d. direktora Gordana Srećković i dodala da posle nije bilo incidenata.

Devojčica je ubrzo nakon toga, u dogovoru sa roditeljima, na društvenim mrežama opisala detaljno celu situaciju, da bi upozorila drugarice.

"Od tada se deca ne puštaju na izlaz kod parka, dežurni nastavnici motre. Usledila je i saradnja sa policijom, čije patrole sada češće kruže oko škole, a predstavnici MUP-a su bili i u školi da bi edukovali decu kako bi u sličnim situacijama trebalo da postupaju. Kako smo kasnije čuli, neposredno pre nas su nešto slično primetili u još jednoj osnovnoj školi, kod Zemunskog parka", naveli su za beogradski list u Savetu roditelja ove škole.

Kako oni ističu, osim škole i policije, usledile su i brze reakcije i dobra saradnja mama i tata.

"Neki od roditelja su preuzeli ulogu da uveče, pre nego što padne mrak, dođu do parka dok se deca ne raziđu. Manje-više mi se svi već znamo, zbog cele situacije u kojoj smo bili, dobro smo povezani, informacije brzo putuju, iako je reč o 2.400 roditelja", dodali su iz Saveta.

Neki roditelji su za incident saznali i preko učiteljice.

"Stigla nam je poruka od nje, uopšte nije bilo prijatno. Čini mi se da se u ovom kraju tako nešto često dešava, znam da su prošle godine kružile slične priče", rekla je majka učenika ove škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu