Antimađarski grafiti u Zrenjaninu

Zrenjanin, Novi Sad -- Nepoznati počinioci su na kapiji jedne kuće u Zrenjaninu ispisali pogrdne grafite usmerene protiv Mađara, javila je Radio-televizija Panon iz Subotice.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Na kapiji kuće čiji je vlasnik Miodrag Delić neko je crnim sprejom ispisao "Mađarsko g...o", "Ku*vo" i "Ticerka ku*va". Supruga Miodraga Delića je Mađarica, ali kako kaže do sada nikada nije imala problema zbog svoje nacionalnosti.

Delićevi ne razumeju ko bi mogao biti taj ko im vređa kćeri. Dodaju da nije slučajno što je u centru grada, u ulici u kojoj uglavnom žive penzioneri, upravo njihova kuća uzeta na zub.

O slučaju je obaveštena policija, koja je izvršila uviđaj.

Pokrajinska vlada najoštrije je osudila ispisivanje šovinističkih uvreda na kući porodice Delić i zatražila od policije da učini sve da se počinioci otkriju. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić saglasili su se u telefonskom razgovoru da uvredljive grafite treba ukloniti u najhitnijem roku.

Najveće vrednosti Vojvodine i njen najsnažniji karakter ogledaju se u zajedničkom životu i toleranciji i nikome neće biti dozvoljeno da te vrednosti narušava, ističe se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada je zatražila od Policijske uprave u Zrenjaninu da preduzme mere iz svoje nadležnosti na otkrivanju počinilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu