Vučić o deminerima: Pritiskaju i jedni, i drugi i treći

Vlasotince -- Govoreći o navodima da SAD pritiskaju Srbiju zbog slanja deminera u Sirju, Vučić kaže da su i jedni i drugi i treći počeli da pritiskaju.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Mediji su nedavno preneli vest da je navodni sukob između ministra odbrane i ambasadora SAD u Srbiji u stvari nastao zbog toga što će Srbija deminere, koje su obučavali i finansijski pomogli Amerikanci, poslati u Siriju i to na rusku stranu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom tih spekulacija, da o tome još nije odlučivano, ali da je i sam primetio da su preko medija "i jedni i drugi i treći već krenuli da pritiskaju".

"Nemam odgovor... Radimo sve što možemo da sačuvamo nezavisnost. Borimo se za Srbiju i srpske interese, da sačuvamo suverenitet i samo donosimo odluke. Da li ima pritisaka sa svih strana? Ima ih, možda, i više nego ikada", rekao je Vučić u Vlasotincu.

On je, u šaljivom tonu, novinarki koja mu je postavila to pitanje ponudio i poziciju savetnika ako na to pitanje predloži dobar odgovor koji će rešiti problem.

Predsednik je rekao da građane "ne treba da boli glava oko toga" i da oni ne treba da se opredeljuju da li su za Ruse, Amerikance ili Evropljane, već da treba da budu za sebe, svoju zemlju i narod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu