Vučić kaže "od 2014.", Dačić ipak "100 dana vlade, 5. put"

Beograd -- Ministar Ivica Dačić je koleginici iz Vlade Zorani Mihajlović na obeležavanju sto dana vlade čestitao "sto dana po peti put", navela je ona u autorskom tekstu.

Izvor: B92, Alo
Podeli
Foto: Tanjug / Tanja Valić
Foto: Tanjug / Tanja Valić

Bivši premijer Srbije, sada šef diplomatije i potpredsednik Vlade, tako je uz osmeh stao na stranu teze da se kabineti i neka imena menjaju, ali da je vlast u Srbiji od 2012. godine i "velike promene" suštinski jedna te ista.

Ministarka Mihajlović u listu "Alo" navodi da je Dačić "u pravu", ali da iako je veliki broj ministara "nekoliko puta proslavljao 100 dana" (njoj je 1.914 dan), kabinet koji vodi premijerka Ana Brnabić "ima čime da se pohvali".

Dačić je postao premijer 2012. godine nakon pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima i dogovora sa liderima SNS Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, koji je noseći funkciju prvog potpredsednika vlade bio vodeći operativac u Nemanjinoj 11.

Vučić je premijersku funkciju i de fakto preuzeo 2014. godine, posle vanrednih izbora, a Srbija je u poslednjih pet godina još jednom izlazila na biralište, a bilo je i nekoliko rekonstrukcija kabineta. Tako se beleže vlada Ivice Dačića (2012-2014), prva i druga vlada Aleksandra Vučića (2014-2016, 2016-2017) i aktuelna vlada Ane Brnabić.

Vučić, sada predsednik Srbije i lider najjače stranke u zemlji, kada govori o rezultatima, ipak često navodi period od 2014. do 2017. godine.

Inače, u vladi Ane Brnabić ima devet ministara koji su bili u Dačićevom kabinetu, pre i posle rekonstrukcije 2013. godine, to su: sam Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić, Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Slavica Đukić-Dejanović, Aleksandar Antić, Goran Knežević,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu