Tramp traži kraj istrage o Rusiji, Lavrov "stao u odbranu"

Američki predsednik Donald Tramp je zatražio od Ministarstva pravde da se obustavi istraga o vezama njegovog tima za predizbornu kampanju i Rusije.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

To je preneo Sputnjik, uz napomenu da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov istakao da odsustvo “curenja informacija“ jasno stavlja do znanja svima da nema dokaza o navodnom ruskom mešanju u ishod američkih predsedničkih izbora.

“Prošlo je skoro godinu dana otkad su SAD započele istragu. Nismo čuli nijednu činjenicu od tada... Ništa nije procurilo, a američko društvo, generalno, a naročito u spoljnim poslovima, izgrađeno je na osnovu informacija koje procure. Ovo jednostavno znači da oni nemaju nikakve činjenice“, naveo je Lavrov.

Prema njegovim rečima, “antiruska histerija“ je refleksija unutrašnjih političkih problema u SAD.

“Mislim da oni koji guraju antirusku agendu računaju da će tako oslabiti poziciju Trampove administracije. Iako njeni stavovi nisu konzistentni, Tramp nije odbacio svoje slogane i svoje namere koje je izneo u predizbornoj kampanji, kao i posle izbora za predsednika – govorio je da želi bolje odnose sa Rusijom“, naveo je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 566 idi na stranu