PSG: Srbi, glasajte za Ivanovića, bez obzira na pritiske

Pokret slobodnih građana pozvao je kosovske Srbe da u nedelju na lokalnim izborima slobodno i bez straha glasaju za GI "SDP" Olivera Ivanovića.

Izvor: Beta
Podeli

Navodi se da Srbi to treba da učine bez obzira na sve pritiske iz Vlade Srbije i Srpske napredne stranke.

U saopštenju Pokret je naveo da je Inicijativa Olivera Ivanovića autentična, demokratska i građanska politička organizacija koja se u najtežim uslovima i uprkos progonu svog lidera, paljenjima automobila i najtežim pritiscima, bori za svakog čoveka i interese svoje zajednice.

"Vladajuća stranka u Srbiji instrumentalizovala je Vladu Srbije, Kancelariju za Kosovu i Metohiju i sve državne organe da nateraju Srbe sa Kosova da glasaju za tzv. Srpsku listu, za koju svi znaju da je u pitanju odbor SNS za Kosovo", navodi se u saopštenju.

Pokret je dodao da su još jednom državne institucije Srbije zloupotrebljene za uskostranačke interese, a građani trpe nasilje da bi glasali za onog koga vlast hoće.

PSG je ukazao da je u najmanju ruku licemerno pozivati na jedinstvo Srba na Kosovu, istovremeno deleći srpski narod na podobne i nepodobne, "patriote" i "izdajnike".

"Pritiscima, ucenama i nasiljem vlast pokušava da drži pod kontrolom srpski narod koji i bez ovih pojava teško živi na Kosmetu. Umesto da ih oslobodi straha i ohrabri da na miru u svojim sredinama odaberu svoje predstavnike u lokalnim samoupravama, Vlada vrši nezakoniti pritisak na njih", piše u saopštenju.

Prema Pokretu, najteži zadatak kandidata koji nisu iz SNS na lokalnim izborima na Kosovu je da se zaštite od krađe glasova s obzirom da na lokalnim medijima nemaju prostora da kažu nijednu reč o svojim idejama, planovima i programima, a o nacionalmim medijima i da se ne govori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu