Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otakazao je učešće na današnjoj manifestaciji povodom obeležavanja dana Bezbednosnoinformativne agencije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

On je to uradio, kako je saopštila Pres-služba predsednika Srbije, zbog toga što nekoliko novinara iz različitih redakcija nije dobilo odobrenje da prisustvuje svečanosti.

Pročitajte još: Neki novinari nisu pušteni na Dan BIA, Vučić nije došao

Dodaje se i da Vučić smatra da pravo na izveštavanje i slobodu informisanja nikome ne može da bude uskraćeno i zahteva od državnih organa Srbije da slobode i prava svih građana, bez obzira na njihovu političku orijentaciju, poštuju i garantuju.

"Predstavnici državnih organa ne smeju da se ponašaju bahato i neodgovorno poput mnogih političkih lidera koji ne dozvoljavaju ulazak drugačije mislećih novinara na svoje događaje, ili im, pak, uskraćuju odgovor na postavljena pitanja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da transparentnost i otvorenost u radu moraju da budu osnovni način delovanja i funkcionisanja javne vlasti.

Poručeno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestita svim pripadnicima BIA na izvrsnim rezultatima koje su postigli u očuvanju bezbednosti zemlje, sigurnosti svih njenih građana, borbi protiv korupcije i kriminala.

"Čestitam vam na predanom radu, ogromnom trudu i energiji, a zbog složenosti prilika u svetu i našem okruženju, očekujem od vas još veću požrtvovanost i borbu za interese građana Srbije i naše otadžbine“, istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu