Nastavak sezone "preleta": Pekarski iz Nove Srbije u SNS

Poslanik Goran Pekarski je opet u vlasti, nakon što je saopštio da je napustio Novu Srbiju i pristupio SNS i poslaničkom klubu naprednjaka u parlamentu.

Izvor: Tanjug
Podeli
screenshot
screenshot

Pekarski je nakon izlaska Nove Srbije iz vladajuće koalicije, prešao u opozicioni poslanički klub Nova Srbija - Pokret za spas Srbije, čija je predsednica Sanda Rašković Ivić.

Pekarski je u parlament ušao na izbornoj listi “Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”.

Na konferenciji za novinare u parlamentu, Pekarski je rekao da je zbog neslaganja sa politikom Nove Srbije u posleđnjh godinu dana podneo ostavku na sve funkcije u Novoj Srbiji i napustio tu stranku.

Pekarski kaže da da je uputio molbu poslaničkom klubu SNS da im se priključi jer, navodi, želi da nastavi da se bavi politikom ozbiljno kroz članstvo u SNS.

Za SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem kaže da je kohezioni faktor, te navodi da je Vučić postao i faktor poverenja i u državi i u inostranstvu, a iznad svega u njega poverenje imaju građani što se, dodaje, pokazalo na predsedničkim izborima.

Izrazio je uverenje da će to biti pokazano i na izborima u Beogradu.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić rekao je da se Pekarski, nakon kratkotrajnog odsustvovanja iz redova vladajuće koalicije, vratio u skupštinsku većinu kroz pristupanje poslaničkom klubu SNS.

Orlić kaže da je SNS “centar i noseći stub formiranja koalicije i parlamentarne većine u skupštini”.

“Na način na koji je to učinio Pekarski treba da postupe svi koji su postali poslanici na izbornoj listi Aleksndar Vučić - Srbija pobeđuje, a trenutno imaju izvesne dileme u pravcu svog političkog delovanja”, kaže Orlić.

On je naveo i da je poslanički klub SNS najbrojniji i najznačajniji nosilac politike predsednika Aleksandra Vučića.

“Povratak u okrilje naše izborne liste i pristupanje poslaničkoj grupi SNS je prirodno, logično stanje. To je stanje uvažavanja volje građana iskazane na slobodnim izborima”, kaže Orlić povodom priključenja Pekarskog SNS i navodi da je to pravi primer ozbiljnog i odgovornog ponašanja i uvažavanja izborne volje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu