Šarčević: Direktori da učeštvuju u promenama u obrazovanju

Ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da je vreme da direktori škola uzmu učešće u promena koje su neophodne u obrazovnom sistemu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Postavili smo zakonodavni okvir i sada nas čeka još mnogo posla, rekao je Šarčević u Vrnjačkoj Banji na konferenciji "Odgovornost direktora u obrazovnom sistemu Republike Srbije", a prenosi služba za informisanje Vlade Srbije.

On je naglasio da je novi Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja školama dao široku autonomiju i slobodu da kreiraju u cilju da se učenicima pruži što kvalitetnije znanje.

Ministar je u banji obišao Fakultet za hotelijerstvo i turizam i istakao da je Srbiji zbog razvoja turizma, pre svega zdravstvenog, potrebno više kadrova upravo te struke.

Dekan Drago Cvijanović rekao je da taj fakultet u Vrnjačkoj Banji radi na principima dualnog obrazovanja i sarađuje sa 100 kompanija.

"Da bi upisali narednu godinu studija praksa je obavezna, a većina naših studenata po završetku fakulteta se zaposli upravo u kompanijama u kojima su pohađali praksu", rekao je Cvijanović.

Tokom posete Vrnjačkoj Banji ministar je obišao i školski restoran Ugostiteljsko turističke škole, u čiju nadogradnju ; je Ministarstvo uložilo 26 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu