BG bio blokiran, policija na mostovima - proba "Vihora"

Beograd -- Teško naoružani pripadnici policije blokirali su sinoć Beograd na više mesta i vršili pretrese vozila u simulaciji akcije "Vihor", nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92
Podeli
screenshot
screenshot

Mediji su ranije preneli da je Beograd bio blokiran u potrazi za vozačem "mercedesa", a policija i dalje nije izdala zvaničnu informaciju.

Akcija "Vihor" je najviši stepen pripravnosti policije koji se primenjuje najčešće u slučajevima kada su u pitanju potrage za ubicama ili osumnjičenima za ubistva.

Kako prenosi "Blic", akcija je završena posle sat i po vremena, a ni sami policajci nisu znali da je reč o vežbi.

Akcija "Vihor" naređuje se u situacijama kada su u pitanju veliki događaji zbog kojih je potrebna brza i široka akcija policije, pri čemu svaka patrola zna šta u tom trenutku treba da uradi, ko blokira mostove, autobuske i železnicke stanice, izlaze iz grada i svaki slican korak.

Beogradski mediji preneli su da su policajci naoružani puškama blokirali Pančevački, Pupinov, Brankov, Stari železnicki most i Gazelu. Osim toga, policija je viđena i u Bulevaru despota Stefana, naselju Zbeg, pa i na Ibarskoj magistrali. Specijalci su blokirali saobraćaj i na Bubanj potoku.

"Novosti" navode i da su blokirani svi prilazi gradu, kao i da su pripadnici MUP Srbije bili raspoređeni na nekoliko punktova u gradu - kod Autokomande, u Bulevaru kralja Aleksandra, kod pogona GSP na Karaburmi... Takođe, "Novosti" pišu i da je prestonicu nadletao helikopter.

"Telegraf" je isticao da je u toku policijska potera koja je nastala pošto je vozač mercedesa posle zaustavljanja naglo dao gas i krenuo, a oni su pisali i da je helikopter nadletao Bogosloviju.

Ibarska magistrala je bila blokirana kod Rušnja, a kolona se protezala do Vidikovca i dugačka je oko pet kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu