Mediji: Izraelski avioni napali konvoj oružja kraj Damaska

Jerusalim -- Izraelski ratni avioni izveli su rano jutros napad na konvoj s oružjem kraj Damaska, prenose izraelski mediji izveštaje arapskih kolega.

Izvor: Beta
Podeli

U izveštajima se navode tri odvojena vazdušna udara kraj međunarodnog aerodroma pored sirijskog glavnog grada, u području za koje se zna da je sedište organizacije koju podržava Iran.

Na fotografijima postavljenim na društvenim mrežama tog navodno izraelskog udara vidi se dim i vatrena lopta kraj aerodroma.

Izrael, Sirija i Libanski Hezbolah nisu za sada ništa komentarisali.

Izrael je, kako se veruje, izveo više vazdušnih napada na konvoje oružja, uključujući protiv-avionskih raketa ruske proizvodnje i iranskih raketa, kao i pozicije Hezbolaha, ali je retko potvrđivao takve operacije pojedinačno.

Ranije ovog meseca izraelski avioni su navodno iz libanskog vazdušnog prostora napali postrojenje u severozapadnoj Siriji, gde, kako su tvrdili izraelski eksperti, sirijski režim čuva hemijsko oružje i rakete, ubivši dvoje ljudi.

Izraelski lideri strahuju da bi iransko prisustvo na jugu Sirije kraj Golanske visije moglo da posluži kao odskočna daska terorističkim grupama u napadima na izraelsku teritoriju u budućnosti.

U utorak su izraelske vazduhoplovne snage oborile iranski dron koji je lansirao Hezbolah.

Dron je oboren raketom tipa "patriot" u navodnom pokušaju da uđe u izraelski vazdušni prostor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 573 idi na stranu