Fejsbuk sprečava uticaj Rusije na izbore u Nemačkoj

Osnivač i direktor Fejsbuka Mark Zakerberg izjavio da će ta društvena mreža pomoći Nemačkoj u cilju sprečavanja "mešanja" Rusije u izbore.

Izvor: Beta
Podeli

To će učiniti, kako je objasnio, na način na koji je to činila i u slučaju SAD i Francuske, između ostalog uklanjanjem lažnih naloga, preneo je danas briselski portal EUobserver.

"Radimo na tome da obezbedimo integritet nemačkih izbora tokom vikenda, od preduzimanja mera protiv više hiljada lažnih naloga, do saradnje sa vlastima... i razemene informacija o bezbednosnim postupcima sa kandidatima i partijama", rekao je Zakerberg".

Zakerberg je rekao da je Fejsbuk uklonio "hiljade lažnih naloga" povezanih s Rusijom, a kojima je pokušan uticaj na glasanje u zemljama među kojima je nedavno bila i Francuska.

"Takođe analiziramo aktivnosti naloga koje smo uklonili (u Nemačkoj). Za sada nismo našli sličan pokušaj u Nemačkoj", rekao je direktor Fejsbuka.

Zakerberg je to rekao nakon što je Fejsbuk obelodanio da je jedna ruska grupa uložila više od 100.000 dolara na kupovinu 3.000 reklama sačinjenih kako bi dopineli pobedi Donalda Trampa na prošlogodišnjim predsedničkim zborima u SAD.

U Nemačkoj će u nedelju, 24. septembra biti održani palamentarni izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 573 idi na stranu