Šta je rekla premijerka, a šta je shvatio šef diplomatije?

Vlasti Velike Britanije se teško snalaze u pregovorima o Brezgitu, a poslednji događaji pokazuju da imaju velike probleme i u ličnoj komunikaciji.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Ulje na već rasplamsalu vatru dodao je šef diplomatije Boris Džonson, koji je napisao članak za Telegraf u kom se osvrće na navodni plan premijerke Tereze Mej za dalji odnos Londona sa Briselom, sa kojim on nije saglasan.

"Moje poslednje informacije o Borisu Džonsonu i celoj situaciji oko njegovog teksta i moguće ostavke su da se radi o nesporazumu. On je mislio da Tereza Mej naginje ka švajcarskom modelu odnosa prema Evropskoj uniji. To je, Britanci bi rekli, nešto slično slobodnom tržištu, iako isključuje slobodno kretanje ljudi, ali bi nastavilo da puni budžet Evropske unije", navodi Džon Retul, novinar Indipendenta.

Dodaje i da mu jasno da su do Džonsona stigle informacije, ali ističe da je najčudnije to što je on otišao pred premijerku i u lice joj rekao sve, misleći da je ona rekla to što je on mislio da je rekla.

"Džonson je već pokazivao znake nervoze kada je izopšten iz tima za pregovore o Bregzitu. Ipak, rečeno mi je da nije neuobičajeno da ljudi odlaze sa sastanaka sa premijerkom misleić da je rekla nešto što nije rekla", dodaje Retul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 573 idi na stranu