DSK Mustafe: Povlačenje iz Interpola neuspeh Haradinaja

Priština -- Odluku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da povuče kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu, Demokratski savez Kosova Ise Mustafe ocenio je kao neuspeh.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: AP, Visar Kryeziu
Foto: AP, Visar Kryeziu

"Haradinajeva odluka da odloži prijavu Kosova za članstvo u Interpolu je pokoravanje i neuspeh ove vlade", ocenjuje DSK, aprenosi Koha ditore. Iz te stranke poručuju da je Kosovu potrebna "vlada koja donosi velike odluke" i smatraju da vladini zvaničnici sada "postižu neuspeh na svakom koraku".

S druge strane, direktor Kosovskog centra za studije bezbednosti Fljorijan Ćehaja smatra da je razumna odluka kosovske vlade da povuče kandidaturu za članstvo u Interpolu ove godine, piše Epoka e Re, a navodi se u pres klipingu Unmika.

"Bilo bi nerealno očekivati članstvo Kosova u Interpolu ove godine. Moglo bi zvučati razočaravajuće, ali bolje je ići sigurnim koracima", rekao je Ćehaja.

Ocenio je i da bi ove godine prijavu Kosova pratio niz "nepovoljnih faktora", poput toga što je na istoj listi kao i Palestina i činjenica da je domaćin ovogodišnje Generalne skupštine Interpola Kina, koja nije priznala jednostrano proglašanu nezavisnost Kosova.

Haradinaj je juče povukao kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu, saopšteno je iz njegovog kabineta. Haradinaj je to učinio nakon što je prethodno zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio da Priština nema dovoljno glasova da bi bila primljena u članstvo Interpola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu