Dačić: Kosovo u Unesko? Izgubiće tu bitku

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio za "Blic" da će Kosovo svaki put izgubiti bitku kada je reč o prijemu Kosova u Unesko.

Izvor: Blic
Podeli
Tanjug, Sava Radovanović
Tanjug, Sava Radovanović

"Izgubili su na konferenciji u Parizu, izgubiće i sada. I svaki sledeći put", rekao je Dačić komentarišući izjavu zamenika kosovskog premijera i šefa diplomatije Bedžeta Pacolija da je Priština obezbedila dovoljan broj glasova za članstvo Kosova u Unesko.

"Oni nemaju dovoljno za Unesko, Pacoli misli da može sve parama da reši, ali to nije baš tako. Mi smo pre dve godine pobedili, iako su ih najjače zemlje podržavale", kaže Dačić za “Blic”.

On podseća da je tridesetak izaslanika Ministarstva spoljnih poslova tokom prethodnog perioda lobiralo po inostranstvu i ne postoje nikakve šanse da Kosovo dobije dovoljan broj glasova. "Izvršni savet je u oktobru, a Generalna konferencija u novembru. A oni još nisu prijavili temu i male su šanse da to urade", ističe šef diplomatije.

Dačić podseća i da je Pacoli bio sa Hašimom Tačijem u Parizu na Generalnoj konferenciji pre dve godine, kada su izgubili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu