Umesto najavljenog rešenja – inspektori i pomoćnik u školi

Razrešenje drame u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" još nije na vidiku, pišu Večernje novosti.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
B92
B92

Kako se navodi, čini se da je razdor između Ministarstva prosvete sa jedne i roditelja učenika i kolektiva sa druge strane, sve dublji.

Beogradski list navodi da su u školu u četvrtak došli predstavnici Republičke prosvetne inspekcije sa pomoćnikom ministra Bogoljubom Lazarevićem i državnim sekretarom Markom Milenkovićem na čelu.

"Stigli smo kako bismo utvrdili da li se odvija obrazovni proces, školski program i na koji način teče rad kolektiva škole. Želeli smo i da razgovaramo sa predstavnicima roditelja i nastavnika, ali oni nisu bili raspoloženi za razgovor", navodi Lazarević.

Roditelji posetu inspekcija doživljavaju kao upotrebu sile i dodatni pritisak, kako na njih, tako i na zaposlene.

"Umesto da se ministar pozabavi nezakonitostima u radu Republičke prosvetne inspekcije, zbog čega naša deca ne idu u školu, on ponovo demonstrira silu. Ako mu ne odgovaraju rešenja koja smo mu ponudili, a sva su u skladu sa zakonom, neka ponudi svoje rešenje", kažu u Savetu roditelja.

Roditelji se pitaju i da li su dolasci inspekcije zapravo mere koje je ministar prosvete Mladen Šarčević najavio, ili je mislio na nešto drugo. Oni su, kako kažu, i dalje spremni za razgovor sa njim, kako bi deca, konačno, nastavila sa nastavom, ali ističu da ne žele da prihvate nezakonita rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu