Aleksandrijski patrijarh nije stigao zbog problema s letom

Beograd -- Delegacija Aleksandrijske patrijaršije sa patrijarhom Teodorom Drugim neće danas stići u planirano vreme u Beograd zbog tehničkih problema tokom avionskog leta.

Izvor: Beta
Podeli
SPC, Tanjug, arhiva
SPC, Tanjug, arhiva

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve je navela da će zbog toga biti odloženo obraćanje medijima i doksologija u Sabornoj crkvi i da će mediji naknadno biti obavešteni o promeni termina.

Aleksandrijski patrijarh trebalo je da sleti oko 8.30 i da po sletanju da izjavu za medije sa poglavarom SPC patrijarhom Irinejom, dok je u 9.30 u Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihaila trebalo da bude služena doksologija u čast patrijarha Teodora.

Aleksandrijski patrijarh Teodor Drugi danas je trebalo da počne osmodnevnu posetu Srbiji, tokom koje bi trebalo da se sastane sa vodećim ličnostima državnog i društvenog života Srbije.

Delegacije Aleksandrijske patrijaršije i SPC trebalo bi da razgovaraju aktuelnim pitanjima i problemima sa kojima se suočavaju obe crkve, ali i pravoslavlje i hrišćanstvo u celini, među kojima značajno mesto zauzimaju "pitanja uzroka i posledica dosad nezabeleženog stradanja i egzodusa naroda, posebno sa Bliskog Istoka i sa afričkog kontinenta".

Bdenje u kojem bi trebalo da učestvuju predstavnici obe crkve zakazano je za subotu, a saborna sveta Liturgija koju služe patrijarsi obe crkve za nedelju u 9.00 u hramu Svetog Save.

Patrijarh Teodor Drugi i patrijarh Irinej posetiće i manastire Krušedol i Hopovo (25. septembra), Žiču, Studenicu i Sopoćane (26. septembra), Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane (27. septembra), kao i grad Nišu i manastir Ravanicu (28. septembra).

Patrijarh Teodor Drugi nosi titulu njegovo blaženstvo papa i patrijarh velikoga grada Aleksandrije, Libije, Pentopolja, Etiopije, sve zemlje egipatske i sve Afrike, Otac otaca, Pastir pastira, Arhijerej arhijereja, trinaesti apostol i sudija vaseljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu