Dačić sa zvaničnicma u Njujorku o unapređenju saradnje

Njujork -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je niz bilateralnih susreta na marginama 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug
Tanjug

U razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Vatikana Pol Ričard Galagerom, Dačić je rekao da Srbija želi da jača saradnju koju ima sa Vatikanom i naglasio važnu ulogu Vatikana u očuvanju mira i stabilnosti u čitavom regionu.

Ministar spoljnih poslova Vatikana složio se da treba jačati bilateralne odnose i prihvatio poziv da poseti Srbiju, a interesovao se i za napredak u dijalogu Beograda i Prištine i izrazio zabrinutost zbog tenzija koje postoje u regionu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je razgovarao sa ministarkom spoljnih poslova Indonezije Retno Marsudi, koja je potvrdila da Srbija može računati na podršku Indonezije po pitanju Kosova i Metohije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na principijelnoj poziciji Indonezije po pitanju Kosova i Metohije i informisao ministarku Indonezije o dijalogu Beograda i Pristine.

Dačić je ukazao na prijateljske i dobre odnose Srbije i Indonezije, ali i da postoji prostor za unapređenje saradnje u različitim oblastima, posebno u oblasti privrede, sa čime se ministarka Marsudi složila i dodala da je odredjeni napredak već postignut.

Šef srpske diplomatije imao je tokom jučerašnjeg dana i kratke razgovore sa ministrima spoljnih poslova Venecuele i Irana, Horheom Areasom i Mohamadom Džavadom Zarifom.

U srdačnom razgovoru sa ministrom Areasom razmotreni su odnosi dve zemlje, i istaknuta je potreba za jačanjem saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Sa ministrom Zarifom, šef srpske diplomatije razgovarao je jačanju bilateralnog političkog dijaloga, a potvrđena je i spremnost za intenziviranjem ukupnih bilateralnih odnosa, posebno ekonomske saradnje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 233 idi na stranu