Zagreb: Pretučen trener Dinama, završio u bolnici

Zagreb -- Trener fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba Mario Cvitanović povređen je u napadu dvojice maskiranih napadača, saopštili su taj klub i zagrebačka policija.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Kako je prenela Hina, Cvitanovića su palicama napali ispred stana neposredno po povratku ekipe sa utakmice hrvatskog Kupa u Imbriovecu.

Trener Dinama je posle napada pozvao policiju i zatražio lekarsku pomoć.

"GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašćen ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti sa tragičnim posledicama. To je samo nastavak onoga što se događa u poslednje vreme kada je potpuno legalizovano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savetnika kluba Zdravka Mamića na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu, pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića", naveo je Dinamo.

Zagrebački klub je apelovao na institucije Hrvatske da se probude i da prestanu da ignorišu sve što se događa oko Dinama i da ne ignorišu napade na svoje građane.

"Pa zar svi čekamo da se dogodi nešto tragično da bi sistem konačno reagovao? Ne želimo da živimo u zemlji u kojoj se institucije boje čak i da osude zlodela. Nismo primetili da je iko od relevantnih faktora i institucija reagovao nakon napada i pokušaja ubistva Zdravka Mamića, što je očigledno motivisalo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića", piše u saopštenju.

U Policijskoj upravi su potvrdili napad na Cvitanovića i naveli da je istraga u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 144 idi na stranu