Odloženo ročište u slučaju napada na Vučića u Potočarima

Beograd -- Pripremno ročište u procesu protiv dvojice policijskih operativaca osumnjičenih u slučaju napada na Aleksandra Vučića u Potočarima ponovo je odloženo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Policijski službenici se sumnjiče za odavanje tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Potočarima u julu 2015. godine kada je bio napadnut. Novo ročište je je zakazano pred Višim sudom u Beogradu za 7. decembar.

Ovo ročište bilo je odloženo i u maju zbog izostanka branioca jednog od optuženih u ovom slučaju.

Za odavanje službene tajne terete se Milan Dumanović i Mladen Trbović. Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će optuženi moći da se kratko izjasne o krivici.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje, mada sud može i da isključi javnost ukoliko proceni da je to potrebno radi čuvanja državnih i službenih tajni.

Presuda će u svakom slučaju biti javno objavljena po okončanju suđenja.

Optužnim predlogom Višeg javnog tužilaštva Dumanović i Trbović se terete da su, kao saizvršioci, u produženom trajanju izvršili krivično delo odavanje službene tajne.
Dumanović i Trbović su uhapšeni 31. decembra 2016.

Po podnošenju optužnog predloga početkom februara su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode. Oni su, kako se sumnja, u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naredenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine, kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su ranije mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu