Život priča - Kako funkcionišu centri za socijalni rad?

Beograd -- Marija Šutulović je klinički psiholog iz Bora. Majka je devojčice od četiri godine i osam meseci koju je dobila u vanbračnoj zajednici.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TV Prva
Foto: TV Prva

Presudom Osnovnog suda u Boru 2013. dobila je samostalno roditeljsko pravo dok je dve godine kasnije presudom utvrđen način viđanja devojčice sa ocem.

Viđanje oca i devojčice odvija se uz komplikacije i međusobne žalbe roditelja.

Uključuju se i sudski izvršitelji u pokušaju da izvrše primopredaju deteta ocu. U zapisnicima izvršitelja stoji da dete plače i da neće da ide. U međuvremenu, otac je proglašen krivim za ugrožavanje sigurnosti Marije Šutulović i njene porodice i dobija zabranu prilaska na manje od 100 metara.

Četvrtog avgusta ove godine majka je prema pozivu CZR Bor dovela dete u ovu ustanovu radi ostvarivanja kontakta deteta sa ocem.

Tada joj je uručena odluka CZR Bor da se dete oduzima majci i smešta u Hitan smeštaj kao i da je dete dobilo neposrednog privremenog staratelja.

Radnici CZR Bor su razdvojili majku i dete, policija je Mariju Šutulović iznela iz prostorija CZR.

Nakon nekoliko sati uz obezbeđenje policije, devojčica je odvezena u, tada za majku, nepoznatom pravcu. Nekoliko dana kasnije majka, na veliko iznenađenje, saznaje da poznaje porodicu u koju je smešteno dete.

Emisija "Život priča" je na programu u četvrtak, 21. septembar u 21h na TV Prva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu