Vučić: Oni imaju novac, ali i tuđe mišiće

Njujork -- Glasanje o članstvu Kosova u Unesku neće biti lako za Srbiju, ali svakako neće biti lako ni za njih, rekao je za televiziju O2 predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Filip Čukanović, O2
Podeli
Foto: O2
Foto: O2

Kako je rekao, kosovski lideri su nastavili sa lobiranjem i tokom sednice GS UN u Njujorku, a osim novcem, raspolažu i "tuđim mišićima".

"Oni pre svega raspolažu mišićima velikih zapadnih sila koji su podržali nezavisnost Kosova. Dosad smo uspevali da se izborimo sa njima, nikada ih ne potcenjujem, ali neću ni da ih precenjujem", rekao je Vučić.

Kako je rekao, govoreći o tvrdnji zamenika kosovskog premijera da Kosovo "ima glasove za Unesko", to što do nje dolazi u trenutku kada Srbija govori o pokušaju da se nađe rešenje u KiM, pokazuje da neki u svetu, ali i u okruženju nisu iskreni i da žele da Srbiju "dovedu pred svršen čin".

"Pokušavaju da kažu evo dobili smo sve, vama ostaje da prihvatite ono što smo završili što 1999. godine, što 2004. godine, što 2008. godine. Ne mislim da je naša situacija loša kakvom oni žele da je prikažu, niti da je njihova toliko dobra", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o svojim sastancima u Njujorku i o posetama Donalda Trampa i Emanuela Makrona Beogradu, predsednik Srbije je za O2 rekao da će predsednici Francuske i SAD doći u Beograd, ali da će pre njih stići "srpski migovi".

"Pre svega, to su srpski migovi, ne ruski migovi, a stići će oni pre i Makrona i Trampa. A pre njih dvojice će doći turski predsednik Erdogan", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 233 idi na stranu