Kalašnjikov Trampu: Vratite Srbiji Kosovo

Moskva -- Šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove ZND i evroazijske integracije Leonid Kalašnjikov pozvao predsednika SAD i Zapad da vrate Srbiji Kosovo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Freeimages.com
Freeimages.com

"Cinično zvuče pozivi o poštovanju suvereniteta koji dolaze od predsednika sile koja je razrušila ceo svetski poredak. Počnimo od Kosova. Ko je raskomadao Jugoslaviju? Amerikanci su krenuli tim putem i otvorili Pandorinu kutiju", izjavio je Kalašnjikov za Tas, komentarišući Trampov poziv iz Njujorka sa zasedanja Generalne skupštine UN.

Podsetio je da je bivša Jugoslavija razbijena uz ignorisanje svih međunarodnih normi i bez mandata UN, dok je "odvajanje Kosova proteklo bez ikakvog referenduma i nasilno", preneo je Sputnjik.

Ako je Tramp "gađao" Krim, nastavio je Kalašnjikov, "morao bi da zna da je to poluostrvo ušlo u sastav Rusije na osnovu volje naroda na referendumu i bez ijedne žrtve i građanskog rata".

"Sjedinjene Države su razorile međunarodno pravo, a sada pokušavaju da drugima drže lekcije. To je najgori mogući cinizam. Neka prvo vrate (Srbiji) Kosovo", zaključio je Kalašnjikov.

Tramp je na sednici Generalne skupštine UN izneo svoju viziju svetskog poretka rekavši da on treba da bude zasnovan na snažnim suverenim državama, a ne na multilateralnim savezima.

"Moramo odbaciti pretnje suverenitetu od Ukrajine do Južnog kineskog mora", rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, očekuje se da sve države poštuju interese svog naroda, kao i prava drugih suverenih država.

Prati B92 na Viberu

Svet

strana 1 od 12762 idi na stranu