Opozicija: Za "slučaj Vranjske" krivi vlast i loši zakoni

Beograd -- Deo opozicije je na vanrednom zasedanju Narodne skupštine održao konferenciju za novinare gde je, između ostalog, bilo reči i o slučaju nedeljnika "Vranjske".

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

Te novine su nakon 23 godine ugašene, a glavni i odgovorni urednik Vukašin Obradović štrajkovao je glađu.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov rekla je da svako ko strada zbog kritike vlasti ima podršku DS, dok je samostalni poslanik Đorđe Vukadinović rekao da je situacija sa lokalnim medijima loša godinama unazad zbog loših zakona.

"SNS ne prima sa simpatijama kritike na svoj račun i svako ko strada zbog toga imaće podršku DS. Lokalni mediji koje su kupili funkcioneri SNS vrlo lepo funkcionišu i nije tačno da lokalni mediji u Srbiji ne mogu da opstanu, već neki mogu, neki ne", rekla je Jerkov.

Vukadinović je dodao da je tržišta kao opravdanje samo alibi, jer zakoni tržišta u Srbiji ne funkcionišu ni u mnogo ozbiljnijim sferema od medija.

"Vranjske su samo jedan primer tihog pomora i gašenja lokalnih medija u Srbiji, što ima veze sa lošim zakonskim rešenjima, lošim privatizacijama i lošom lokalnom vlašću", rekao je Vukadinović na konferenciji za novinare koja je održana tokom petog vanrednog zasedanja skupštine gde su na dnevnom redu Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Predlog zakona o visokom obrazovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu