Ministri poručili deci: Zovite policiju za pomoć

Beograd -- Ministri policije i prosvete prisustvovali času "Osnovi bezbednosti dece" u OŠ "Borislav Pekić" na Novom Beogradu i poručili deci da uvek traže pomoć policije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Tanja Valić
Tanjug, Tanja Valić

"Osnovi bezbednosti dece" je novi fakultativni predmet koji je uveden u osnovne škole u Srbiji.

Predmet se odnosi na osnove bezbednosti dece i ima za cilj sticanje novih i unapređenje postojećih znanja i veština koje su smerene na podizanje bezbednosne kulture učenika.

Ministar policije Nebojša Stefanović je poručio deci da se ne plaše policije i da uvek mogu da se obrate školskom policajcu ako imaju neki problem. “Ako imate bilo kakav problem obratite se školskom policajcu, učitelju ili direktoru”, rekao je on. Ministar policije je istakao da je policija tu da im pomogne.

Stefanović je razgovarao sa decom četvrtog razreda i odgovarao na njihova pitanja. Kazao je da će taj predmet imati deca u četvrtom i šestom razredu i da će slušati o tome šta radi policija. Dovešaćemo policiju da vidite šta sve oni rade, dodao je Stefanović.

On je objasnio da policajac mora uvek da ima značku i broj kako bi deca znala da su pravi policajci. “Policija štiti vas i vaše roditelje. Srbija postaje bezbednija zahvaljujući radu policije”, kazao je Stefanović.

On je savetovao deci da traže od roditelja da uvek budu vezani i oni i njihovih roditelji dok se voze.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da će deca naučiti kako da budu bezbedna i kome da se obrate ako imaju bilo kakav problem u školi. On je poručio deci da treba da znaju da policija vodi računa o njihovoj sigurnosti.

Prisustvovali su i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu