Vukašin Obradović hitno prebačen u bolnicu

Vranje -- Vlasnik i glavni urednik "Vranjskih" Vukašin Obradović, koji štrajkuje glađu zbog gašenja tog medija, prebačen je u utorak oko 22.30 h hitno u bolnicu u Vranju.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Kako se navodi na sajtu "Vranjskih", Obradoviću je zdravstveno stanje počelo da se pogoršava u kasnim večernjim satima, a odluku da potraži medicinsku pomoć doneo je posle savetovanja sa prijateljima koji su se okupili u redakciji "Vranjskih".

Hitna pomoć već je jedanput u toku dana posetila Obradovića, ali je on odbio bio kakvu pomoć.

Obradović je u utorak ujutru počeo štrajk glađu u redakciji, nakon što su "Vranjske" ugašene posle 23 godine postojanja.

Pročitajte još: Vlada Srbije izdala saopštenje povodom slučaja "Vranjske"

"Njegov štrajk više nije stvar Vranja i Vranjskih, već profesije"

Pročitajte još:

Protest ispred Vlade Srbije – "Stojim uz Vranjske"

Danas: Spremni smo da pomognemo Vranjskim

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić izjavio je ranije da će direktor i glavni i odgovorni urednik "Vranjskih" Vukašin Obradović u sredu poslati svoje zahteve Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi.

"Od trenutka od kada preda te zahteve, sudbina Vranjskih i njegova sudbina više nisu u njegovim rukama nego u rukama Republike Srbije", kazao je Lekić.

Upitan o skupu podrške Obradoviću u Beogradu, Lekić je kazao da je ono što se desilo Vukašinu Obradoviću, posledica "povlačenja po blatu i nacrnjem mulju" na naslovnim stranama i u tekstovima u proteklom periodu.

"Njegov štrajk više nije stvar Vranja i Vranjskih, već profesije. Nadam se da će to postati problem Srbije. Ovo što se dešava Vranjskim, sutra se vrlo lako može deseiti preostalim slobodnim medijima koji su još ostali i koji kritički promišljaju i vrednuju rad Vlade", kazao je Lekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu