Vučić na forumu "Blumberg Global"

Njujork -- Predsednik Srbije Aleksandar Vucičh prisustvovao je rano jutros u Njujorku otvaranju Poslovnog foruma Bloomberg Global.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

Vučića je dočekao osnivač Blumberg-a Majkl Blumberg, a na Forumu će biti reči o tome kako kompanije i država mogu zajendički da unaprede privredni razvoj, koja su nova pravila globalizacije, koji su dobri izvori sa stvaranje prilika, kao i kako novi multilateralizam može da reši goruće globalne izazove...

Predsednik Srbije, koji u Njujorku boraviu na zasedanju Generalne skupštine UN u toku dana imaće i bilateralni susret sa prersdnikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, kao i večeri koji priredjuje visoka predstavnica EU za spoljnu poltiuku i bezbednost Federika Mogerini.

Vučić je juče započeo službene razgovore u okviru foruma svetske organizacije, imao više bilateralnih susreta, a prisustvovao je i prijemima koje su odvojeno priredili generalni sekretar UN Antonio Guterš i predsednik SAD Donald Tramp.

Predsednik Srbije je, u obraćanju novinarima nakon sednice Generalne skupštine, rekao da se u sedištu UN moglo čuti i "mnogo teških reči", te da je nama, kao maloj zemlji, bolje da ostanemo "izvan svakog radara".

Na pitanje Tanjuga kako ocenjuje aktuelnu situaciju u svetu, na tragu ocena da će ta pitanja biti dominantna i u debati na Generalnoj skupštini, Vučić je primetio da mu se čini da postoje određene paralele sa situacijom pred Prvi svetski rat i nekim drugim istorijskim periodima i prilikama.

Vučić je istakao da je situacija u svetu vrlo komplikovana, a da je za nas, kao brojčano i teritorijalno malu zemlju, bolje da budemo tihi i "van svakog radara", te da čuvamo svoju zemlju i budućnost naše dece.

Predsednik je, takođe, istakao da je učešće na Generalnoj skupštini UN idealna prilika za bilateralne razgovore, i da svetska organizacija postaje ponovo važna, jer više ne postoji unipolaran svet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 233 idi na stranu