Joksimović i Šatšnajder: Reforme dale očekivane efekte

Beograd -- Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović sastala se danas sa zvaničnikom nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

Dirkom Šatšnajderom je tom prilikom izjavio da su reforme u Srbiji dale očekivane efekte i da će Nemačka nastaviti da pomaže reformske procese u toj zemlji.

Jokisimović je zahvalila Nemačkoj, kao najvećem bilateralnom donatoru, na dosadašnjoj pomoći, pošto je ta zemlja od 2001. godine izdvojila 1,7 milijardi evra bespovratne razvojne pomoći za političke, ekonomske, pravne i institucionalne reforme koje doprinose sveukupnom razvoju i napretku Srbije, navodi se u saopštenju.

Joksimović i Šatšnajder, koji je načelnik odseka u Saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke za Jugoistočnu i Istočnu Evropu i južni Kavkaz, razgovarali su i o mogućnostima jačanja buduće saradnje.

Šatšnajder je rekao je da postoji jasna volja Nemačke da nastavi da pomaže reformske procese u Srbiji, ocenivši da se do sada operedeljena sredstva koriste na pravi način i da su reforme u Srbiji dale očekivane efekte, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18 idi na stranu