Vulinov stan i "tetka iz Kanade"

Beograd -- Ministar Aleksandar Vulin ponovo je u središtu pažnje medija, ovoga puta zbog stana koji je kupio.

Izvor: B92, O2
Podeli
Foto: Tanjug / Sava Radovanović
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je da je Vulin kupio stan vredan 200.000 evra od novca koji je navodno njegova supruga pozajmila od svoje tetke iz Kanade.

KRIK tvrdi da ministar ne može da dokaže poreklo novca, da Vulinovi prijavljeni prihodi nisu dovoljni za kupovinu stana te vrednosti, kao i da ne postoje podaci o unošenju te količine novca u zemlju.

Kako navode, zbog sumnje da je počinio krivično delo Agencija za borbu protiv korupcije prijavila je Vulina tužilaštvu, koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.

"Agencija je izveštaj čuvala u tajnosti. Tek nakon žalbe upućene povereniku Rodoljubu Šabiću i njegove intervencije, dospeo je u ruke novinara KRIK-a i sada – javnosti", piše KRIK.

KRIK ističe da je postupak nakon što je izveštaj Agencije stigao u Tužilaštvo za organizovani kriminal bio “u fioci” skoro dve godine jer je, kako je kako je navelo tužilaštvo, policija ignorisala njihove zahteve.

Početkom jula Tužilaštvo za organizovani kriminal okončalo je slučaj i saopštilo je da nema dokaza da je Vulin počinio bilo koje krivično delo iz njihove nadležnosti, a slučaj je prebačen Prvom osnovnom tužilaštvu, koje je proveravalo samo da li je Vulin prijavio imovinu Agenciji.

Dok opozicione stranke traže odgovornost ministra, Pokret socijalista saopštava da je tekst KRIK-a napad na Vulinovu porodicu, kao i da je "imovina Aleksandra Vulina stečena radom i trudom svih članova porodice Vulin".

Aleksandar Vulin i njegova supruga Nataša kupili su u julu 2012. trosoban stan u jednoj od modernih zgrada koje su u to vreme izgrađene na Zvezdari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 233 idi na stranu