Ortega: Imam dosta dokaza protiv Madura

Bivša državna tužiteljka Venecuele Luisa Ortega, koja je pobegla iz zemlje, izjavila je da poseduje dosta dokaza o umešanosti Nikolasa Madura u korupciju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Ona je istovremeno upozorila da je njen život i dalje u opasnosti.

"Imam dosta dokaza, konkretno u slučaju Odebreht, koji ukazuju na umešanost visokih zvaničnika Venecuele, počev od predsednika Republike. Vladavina prava je umrla pod Madurom", izjavila je Ortega na konferenciji u Braziliji o borbi protiv kriminala, koja je okupila predstavnike regionalne trgovinske alisanse - Merkosura, prenosi agencija Frans pres.

"Postoji veliki broj ljudi u Venecueli koji imaju interes da stopiraju istrage o korupciji ili istrage o trgovini drogom ili terorizmu", dodala je ona.

Ortega, koja je najpre prebegla u Kolumbiju iz Venecuele sa svojim suprugom Hermanom Fererom prošlog petka, navodi i da je njen život još uvek u opasnosti.

"Dobila sam pretnje da je moj život u opasnosti, a ako se nešto dogodi, venecuelanska vlada je odgovorna", izjavila je ona.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je ranije danas izjavio da će tražiti da za bivšom javnom tužiteljkom Venecuele Luisom Ortegom bude izdat međunarodni nalog za hapšenje.

Kancelariju Ortege su početkom avgusta opkolili pripadnici Nacionalne garde, a ubrzo potom je smenjena sa svog položaja.

To se desilo dan nakon što je Ortega, kako je izvestio Rojters, zatražila od suda da naloži odlaganje inauguracije nove Ustavotvorne skupštine, za koju je ranije procenila da je vlast lažirala izbore za delegate u tom telu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 566 idi na stranu