HR: Borba s požarima traje, gori i na Korčuli i Braču

Beograd -- Vatrogasci u Hrvatskoj se i dalje bore s vatrom u Zadarskoj županiji, najugroženija područja su pod kontrolom, ali su buknuli požari i na Korčuli i Braču.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

U delovima Zadarske županije kao i na Velebitu i dalje gori, kao i u zaleđu Djevrski, javila je regionalna televizija N1.

Za sada je pod nadzorom požar guste borove šume koji je planuo tri kilometra od Supetra na Braču, na putu za deponij otpada, a u gašenju bračkim vatrogascima pomažu i dva kanadera, prenosi Hina.

Trenutno se na terenu nalaze sve vatrogasne snage s ostrva Brača.

Dvojici maloletnika osumnjičenih da su u poneđeljak popodne izazvali požar kod Radučića kod Nacionalnog parka Krka, određen je jednomesečni istražni zatvor, navodi ŠibenikIn, pozivajući se na izvore u Opštinskom sudu u Šibeniku.

Policija je saopštila da je uhapsila dvojicu muškaraca i jednu ženu koje sumnjiči za izazivanje požara na području Šibensko-kninske županije.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao da je dao poseban nalog ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću da se detaljno istraže uzroci požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 154 idi na stranu