"Sednica Odbora čim se obrade sve bezbednosne informacije"

Beograd -- Sednicu odbora skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti ću zakazati onog momenta kad budu kvalitetno obrađene sve informacije bezbednosnih službi.

Izvor: Tanjug
Podeli

To je izjavio predsednik to Odbora Igor Bečić dodavši da bez obzira na to što, navodi, zahtevi opozicije da se sastane odbor nisu upućeni po proceduri koju propisuje Poslovnik o radu parlamenta.

Bečić je za Tanjug rekao da je u stalnom kontaktu sa šefovima srpskih službi bezbednosti povodom aktuelne bezbednosne situacije u regionu, posebno u Makedoniji.

"Onog momenta kada se kvalitetno obrade te informacije do kojih su došle naše službe bezbednosti, zakazaću sednicu odbora", kaže Bečić.

Bečić je pružio punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je, kaže, još jednom pokazao da je nesporni faktor stabilnosti u regionu doprinoseći smirivanju tenzija izazvanih pojačanom obaveštajnom aktivnošću Makedonije u razgovoru sa predsednikom Vlade Makedonije Zoranom Zaevom.

Navodi da je u interesu građana veoma važna civilna kontrola službi bezbednosti, i ističe da su naše službe u svakom trenutku spremne da zaštite bezbednost građana Srbije.

"To se i pokazalo tokom proteklog perioda. U trenutku kada je ugrožena bezbednost u celoj Evropi, naše službe bezbednosti i naša policija su savršeno i veoma efikasno uradile posao u vezi sa održanim manifestacijama u Srbiji koje su okupile ogroman broj ljudi, kao što su Egzit, Guča i Bir fest. Bezbednost je bila na prvom mestu i sve je proteklo u najboljem redu", kaže Bečić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu