Tahiri: Dok Vučić i ostali ne kažu genocid, nema rešenja

Priština -- Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izrazila sumnju u iskrenost inicijative predsednika Srbije da kroz unutrašnji dijlaog pronađe rešenje za Kosovo.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

Prema njenim rečima, njena sumnja dolazi iz toga da ni od Aleksandra Vučića, a ni od ostalih članova Vlade Srbije nije čula reči rat, genicid i izvinjenje, bez kojih, kako je ocenila, nema pomirenja ni trajnog rešenja kosovskog pitanja.

Edita Tahiri je kako prenosi portal Kallxo.com ocenila i da ta Vučićeva ideja više služi za stvaranje novog imidža Srbije pred međunarodnom zajednicom nego za iznalaženje rešenja.

Ona je kazala da sumnja u ozbiljnost inicijative predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pokrene unutrašnji dijalog o Kosovu.

"Ono što vidim iz dosadašnje debate, ni predsednik Srbije, ni ministar inostranih poslova niti drugi vladajući faktori ne pominju rat, genocid i izvinjenje. Ukoliko ne razmotre te stvari, onda oni nisu u stanju da vode dijaloga unutar Srbije koji bi doveo do trajnog rešenja", rekla je Tahiri.

Dodala je da Srbija uz sve to, istovremeno najavljuje da će dobiti oružje od svog glavnog političkog saveznika, Rusije.

"Ovo se ne tiče samo Kosova i regiona, već je to posebno poruka evroatlantskom faktoru", rekao je Edita Tahiri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu