Tači: Dan žalosti zbog smrti Redžepija

Predsednik Kosova Hašim Tači proglasio je utorak, 22. avgust, danom žalosti na Kosovu zbog smrti bivšeg kosovskog premijera Bajrama Redžepija.

Izvor: Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Posle smrti Bajrama Redžepija, veterana Oslobodilačke vojske Kosova, bivšeg gradonačelnika Mitrovice, bivšeg premijera i ministra unutrašnjih poslova, poslanika Skupštine Kosova i hirurga, u znak državničkog i građanskog poštovanja, utorak, 22. avgust se proglašava danom državne žalosti", naveo je u odluci Tači.

Očekuje se da ujutru telo Redžepija bude prebačeno iz Turske na Kosova, a da će od 10.00 do 12.00 biti izloženo u Skupštini Kosova gde će mu mimohodom biti odate najviše počasti. Za 12.00 zakazana je komemoracija.

Bajram Redžepi će biti sahranjen u 16.30 na groblju palih za slobodu Kosova u selu Šipolj u Mitrovici.

Vlada Kosova je odlučila da se sahrana bivšeg premijera obavi uz najviše počasti. Na čelu odbora za sahranu je prvi zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči, a članovi su ministri unutrašnjih poslova, Bezbednosne snage Kosova, obrazovanja, nauke i tehnologije, kulture, omladine i sporta, šef kabineta aktuelnog premijera i predstavnik porodice Redžepi.

Bajram Redžepi je preminuo jutros u bolnici u Istanbulu.

Povodom njegove smrti telegrame saučešća porodici su uputili Hašim Tači, premijer u ostavci Isa Mustafa, lideri političkih stranaka i predstavnici diplomatskog kora akreditovanog na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu