Ranjen Zdravko Mamić, pucala dvojica maskiranih

Zdravko Mamić, savetnik hrvatskog fudbalskog kluba Dinamo, ranjen je u nogu u Tomislavgradu, potvrdio je njegov advokat Ivan Stanić, javlja Dnevnik.hr.

Izvor: B92, Dnevnik.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Mamić je bio na grobu svog oca u Tomislavgradu u BiH, kad je ranjen iz vatrenog oružja u nogu. U njega su pucale dve osobe, potvrdio je Mamićev advokat.

On je odmah prevezen u Dom zdravlja u Tomislavgradu. Policija traga za nepoznatim počiniocima koji su pobegli nakon pucnjave.

Hrvatski portal javlja da je Stanje Zdravka Mamića stabilno i da je u pucnjavi zadobio prostrelnu ranu natkolenice. Mamić se nalazi van životne opasnosti, rekao je direktor Doma zdravlja Ivan Bagarić.

U Domu zdravlja se trenutno nalazi policija, a blokirano je područje na kojem se pucnjava dogodila.

Ivica Vrdoljak, portparol uprave MUP-a Hercegbosanske županije, potvrdio je da su primili dojavu oko 12 sati.

"Dojavljeno nam je da je u mestu Zidine od strane nepoznatog počinitelja ili više njih, iz zasad nepoznatog oružja, pucano u Z.M. (59). Uviđaj vrši MUP Hercegbosanske županije i tužilaštva. Osoba je smeštena u dom zdravlja u Tomislavgradu", rekao je Vrdoljak i potvrdio da je policija blokirala šire područje, a sa situacijom je upoznata i granična policija na bosanskohercegovačkoj, ali i hrvatskoj strani.

Fudbalski klub "Dinamo" saopštio je da je "užasnut oružanim napadom i pokušajem ubistva savetnika kluba Zdravka Mamića u Tomislavgradu".

"Na gospodina Mamića ispaljeni su hici iz vatrenog oružja te je zadobio teške telesne povrede. Zdravko Mamić bio je u privatnoj poseti Tomislavgradu, gde u ovo vreme svake godine odlazi na misu zadušnicu povodom godišnjice smrti oca. Očito je stoga, da je ovaj događaj bio planiran i da je nastavak napada na gospodina Zdravka Mamića iz 2014. godine", saopštili su iz kluba.

Nedavno je prvi čovek zagrebačkog "Dinama" Zdravko Mamić napadnut na odmoru na Braču, a napadač ga je udario šakom u glavu s leđa.Opširnije o tome - OVDE.

Pročitajte još:

"Policija sumnja da je na Mamića pucano iz snajpera"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 154 idi na stranu